
Το μοριοδοτούμενο σεμινάριο «Ψηφιακά εργαλεία στην Εκπαίδευση» υλοποιείται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με σκοπό να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να εξελίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία , να επιμορφωθούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές προκλήσεις, να δημιουργούν ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και να επιλέγουν τα κατάλληλα για τη διδασκαλία τους. Να αναπτύσσουν ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο μέσω βίντεο, κουίζ, παρουσιάσεων και να διαχειρίζονται τα διάφορα συστήματα διαχείρισης μάθησης (LMS).
Η ψηφιακή μετάβαση στον τομέα της εκπαίδευσης παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για την ανανέωση των γνώσεων και δεξιοτήτων, με έμφαση στην επιστημονική καινοτομία.
Παράλληλα με τις θετικές προοπτικές, υπάρχουν και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τη μετάβαση στην ψηφιακή εκπαίδευση και την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν τη χρήση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων, των πλατφορμών τηλεκπαίδευσης και την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού.
Οι εκπαιδευτικοί καλούνται, λοιπόν, να ανταποκριθούν σε ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει πολλές προκλήσεις. Συγκεκριμένα, καλούνται:
α) να κατανοήσουν τον ψηφιακό χώρο,
β) να ενσωματώσουν λειτουργικά την τεχνολογία και
γ) να οργανώσουν τη διδασκαλία τους σε νέες βάσεις.
Ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική -25% για εκπαιδευτικούς και απόφοιτους παιδαγωγικών σχολών.
Δείτε περισσότερα για το σεμινάριο που είναι ιδανικό για κάθε εκπαιδευτικό.
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η εξοικείωση του επιμορφούμενου με γνώσεις και δεξιότητες ψηφιακής μάθησης και διδασκαλίας στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα, σχεδιάστηκε για να εξοπλίσει τους εκπαιδευόμενους με γνώση και διάκριση ώστε να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν, με την κατάλληλη πληροφορία και γνώση, ψηφιακά εργαλεία και συστήματα διαχείρισης μάθησης.
Διασαφηνίζονται έννοιες και ορισμοί στο πλαίσιο της Διαδικτυακής Εκπαίδευσης και προάγεται η εκπαιδευτική εμπειρία και φιλοσοφία της ευέλικτης μάθησης και διδασκαλίας.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 300 97 03
(help desk 10:00 πμ – 6:00 μμ)
E-mail: info@kedivim-panteion.gr