
Έκτακτη σύσκεψη με τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας , μετά το “χάος” που επικράτησε χθες βράδυ με τη υποβολή δηλώσεων- διορθώσεων προτιμήσεων σχολικών μονάδων από τους νέους Διευθυντές.
Η πρώτη κίνηση που έκανε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας , τις πρωινές ώρες, ήταν να δώσε εντολή να διαγραφεί από το χρονοδιάγραμμα επιλογής των Διευθυντών Σχολείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αφαιρέθηκε η παράγραφος: “Η επεξεργασία των δηλώσεων προτιμήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων από τις επιτροπές θα ξεκινήσει τη Μ.Τετάρτη 12 Απριλίου”.
Αυτό που εξετάζεται στη σύσκεψη είναι εάν πρέπει να δοθεί παράταση και πόσο.
Επίσης εάν υπάρχουν νομικά ζητήματα σε περίπτωση που το περιεχόμενο της πλατφόρμας έγινε ορατό στα μέλη των Επιτροπών και ήδη πληροφορήθηκαν τις προτιμήσεις των Διευθυντών.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης απευθυνόμενος, με γραπτό μήνυμα, σήμερα το πρωί προς Διευθυντές τους είπε: ” Να είστε σε ετοιμότητα , σύντομα θα λάβετε οδηγίες”.
(Πηγή:esos.gr)