moriodotisi
HomeNewsΔιορισμοί – Κόπτσης: Μέσα στον Αύγουστο οι προσλήψεις αναπληρωτών και οι μόνιμοι διορισμοί

Διορισμοί – Κόπτσης: Μέσα στον Αύγουστο οι προσλήψεις αναπληρωτών και οι μόνιμοι διορισμοί

Στις 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα σχολική χρονιά – Τι είπε για τους διορισμούς ο Αλέξανδρος Κόπτσης
Την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία οι προσληφθέντες αναπληρωτές και όσοι εκπαιδευτικοί διοριστούν μόνιμα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Κάναμε έναν ορθολογικό προγραμματισμό ήδη, ώστε οι όποιοι διορισμοί, οι προσλήψεις αναπληρωτών να έχουν γίνει μέσα στον Αύγουστο. Στη 1 Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι στη θέση τους και θα ξεκινήσουν όλα ομαλά. Θα πρέπει αυτό πια να καθιερωθεί, να περάσει μια άλλη κουλτούρα διαχείρισης του χρόνου που να γίνει πια μόνιμη εγκατάσταση στην εκπαίδευση» είπε.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Πριν τις διακοπές του Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης μίλησε για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι πανέτοιμο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και προσθέτοντας ότι άλλη μια δύσκολη χρονιά διεκπεραιώθηκε με μελετημένα βήματα και εξορθολογισμένες πρωτοβουλίες.
Για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο γενικός γραμματέας δήλωσε πως το ζήτημα ρυθμίστηκε και συμπλήρωσε ότι θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου. «Εξαρτιόταν κυρίως από τις προκαταρτικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών που είναι τον Σεπτέμβριο, εμείς τις κάναμε φέτος τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου, όπως και το 5% των θέσεων στις ειδικές κατηγορίες έχει ήδη ολοκληρωθεί. Έγιναν όλες οι ενέργειες ώστε ευελπιστούμε και θέλουμε πριν τις διακοπές του Αυγούστου να είναι για πρώτη φορά όλα έτοιμα ώστε οι γονείς και οι μαθητές για να έχουν τον χρόνο να λύσουν τα θέματα αυτά και να αρχίσει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά» είπε ο κ. Κόπτσης.

Για την τράπεζα θεμάτων, είπε ότι «πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Οι αντιδράσεις φαίνεται πια ότι ήταν άνευ λόγου. Είμαστε πανέτοιμοι τώρα με επιτροπές εξετάσεων κατά διεύθυνση, ηλικιακές επιτροπές, το νέο σύστημα που επιτρέπει ταχύτητα, ασφάλεια, εγγύηση».

Πανεπιστημιακή αστυνομία: «Δεν μπορεί με το έτσι θέλω να καταλαμβάνονται χώροι των πανεπιστημίων»
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο Αλέξανδρος Κόπτσης τόνισε πως «οτιδήποτε έχει εξαγγείλει αυτή η συγκεκριμένη κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υλοποιείται βήμα-βήμα. Όλα τα νομοσχέδια έχουν περάσει, η αστυνόμευση των χώρων που είναι κάτι καταλυτικό γιατί δεν μπορεί με το έτσι θέλω να καταλαμβάνονται χώροι των πανεπιστημίων, να αμφισβητούνται αποφάσεις, να γκρεμίζονται τοίχοι. Μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να διαφυλάξει τις αποφάσεις της, εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, υλοποιούνται και φυσικά και η αστυνομία και η πρόσβαση των φοιτητών θα γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων. Αυτό είναι σαφές και θα γίνει άμεσα».

Τι είπε για τη σχολική βία
Αναφερόμενος για τα περιστατικά βίας στα σχολεία, υπογράμμισε ότι όλα τα περιστατικά ελέγχονται και εξετάζονται λεπτομερώς και όπου διαπιστώνονται ευθύνες υπάρχουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. «Προσπαθούμε κυρίως με παιδαγωγικά μέσα να διευθετήσουμε τα θέματα και η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο, είναι πολυπαραγοντικό, είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Όσα συμβαίνουν στον χώρο του σχολείου είναι σε συνάρτηση με ό,τι συμβαίνει στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία».

«Περιμένουμε κάθε φορά τα πορίσματα. Δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση αν δεν δούμε τα πορίσματα της έρευνας που διεξάγεται κάθε φορά γιατί σε ένα ευνομούμενο κράτος πρέπει μια σαφής κατεύθυνση. Όταν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ευθύνη, φυσικά αποδίδουμε τις συνέπειες των ευθυνών του καθενός» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην παρουσία Κοινωνικών λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία και την ενίσχυση των ΚΕΔΑΣΥ.

 

(Πηγή:alfavita.gr)