moriodotisi
HomeNewsΔΩΡΕΑΝ LIVE WEBINAR AΣΕΠ- Γραπτοί διαγωνισμοί και καριέρα στο Δημόσιο

ΔΩΡΕΑΝ LIVE WEBINAR AΣΕΠ- Γραπτοί διαγωνισμοί και καριέρα στο Δημόσιο

Το σύνολο των προσλήψεων στο Ελληνικό Δημόσιο (Νόμος ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4765 ΦΕΚ A’ 6/15.01.2021) από εδώ και στο εξής θα πραγματοποιείται μέσω Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Στο πλαίσιο του καταιγισμού αντιφατικών δημοσιεύσεων, δημιουργείται η ανάγκη συντεταγμένης και συγκεκριμένης πληροφόρησης η οποία αφορά τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους των γραπτών Διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.  Ως εκ τούτου, υλοποιείται ΔΩΡΕΑΝ LIVE WEBINAR με τα παρακάτω στοιχεία.

Τίτλος:  “ΑΣΕΠ- Γραπτοί Διαγωνισμοί και Καριέρα στο Δημόσιο”

Θεματολογία:

 • Τι να περιμένεις 
 • Πώς να το πετύχεις 
 • Συμβουλές για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 

 

Ημερομηνία Υλοποίησης

13 Μαρτίου 2024 , 18.30 μ.μ.

Διάρκεια: 2 ώρες

Κόστος: Δωρεάν

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

 

Κάνε αίτηση για το ΔΩΡΕΑΝ Webinar εδώ

 

Εισηγητές: Ειδικοί της Δημόσιας Διοίκησης

 

Έφη Στεφοπούλου

 

Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ελληνική Δημοκρατία

(Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό παρακάτω)

 

 

Παπαδημητρίου Θ. Κωνσταντίνος

Προϊστάμενος εσόδων-οικονομικών τοπικής αυτοδιοίκησης, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Έχει υπηρετήσει ως:  Διευθυντής της Εθνικής Σχολής, ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και ως Γενικός Γραμματέας Υπουργείου.

(Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό παρακάτω)

 

Διοργανωτής

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Easy Education, προσηλωμένα στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και στο πνεύμα της σύγχρονης προσέγγισης στις προσλήψεις μέσω του Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ διοργανώνει και υλοποιεί το Δωρεάν Webinar με τίτλο ΑΣΕΠ- Γραπτοί Διαγωνισμοί και Καριέρα στο Δημόσιο”.

Ο βασικός στόχος του Δωρεάν Live Webinar είναι η ανάλυση της εργασιακής πραγματικότητας εντός της Δημόσιας Διοίκησης, με έμφαση στο οικοσύστημά της και στις διαφορετικές διαδρομές σταδιοδρομίας που προσφέρει. Επιπλέον, θα διερευνηθεί η διαδικασία εισαγωγής στον δημόσιο τομέα μέσω γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ενώ θα παρέχονται χρήσιμες συμβουλές για την επιτυχή συμμετοχή σε διαγωνισμούς που αφορούν τους συμμετέχοντες.

Το Δωρεάν Webinar υλοποιείται σε συνεργασίας με δύο αναγνωρισμένους ειδικούς και εμπειρογνώμονες της Δημόσιας Διοίκησης.

Της κα. Έφης Στεφοπούλου η οποία κατέχει  πολυετή εμπειρία σε συγχρηματοδοτούμενα έργα, υπήρξε στέλεχος της μονάδας στρατηγικού σχεδιασμού για έργα ΕΣΠΑ του υπουργείου διοικητικής ανασυγκρότησης και μέλος της ολιγομελούς ομάδας που διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή & έφερε το 2007 στην Ελλάδα το 1ο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη Δημόσια Διοίκηση, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 505εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ήταν μέλος της ομάδας που σχεδίασε το πρωτόκολλο αξιολόγησης που εφαρμόστηκε σε ολόκληρη της κεντρική διοίκηση. Απασχολείται στην Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ελληνική Δημοκρατία

Του κ. Παπαδημητρίου Θ. Κωνσταντίνου, ο οποίος υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις της Διοίκησης μεταξύ των οποίων, ως Διευθυντής της Εθνικής Σχολής, ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και ως Γενικός Γραμματέας Υπουργείου, ενώ σήμερα υπηρετεί ως προϊστάμενος εσόδων-οικονομικών τοπικής αυτοδιοίκησης, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων έχει υπάρξει συγγραφής ειδικών άρθρων και βιβλίων που αφορούν του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

 

Το Δωρεάν webinar  “ΑΣΕΠ- Γραπτοί Διαγωνισμοί και Καριέρα στο Δημόσιο” αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους ενδιαφερόμενους να εμβαθύνουν ΔΩΡΕΑΝ στον κόσμο του Δημόσιου τομέα και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και πληροφορίες για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά και για την επιτυχή πορεία τους σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, τι να περιμένεις:

 1. Φύση και χαρακτήρας της εργασίας στη Δημόσια Διοίκηση (ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από οποιαδήποτε άλλη απασχόληση).
 2. Κρατικές υπηρεσίες και διαφοροποιήσεις τους, οικοσύστημα δημόσιας υπηρεσίας.
 3. Ποιες οι θέσεις αρχικού διορισμού και τι περιθώρια αλλαγής υπάρχουν.
 4. Μετακινήσεις και σύστημα κινητικότητας.
 5. Δικαιώματα και υποχρεώσεις των υπαλλήλων.
 6. Προαγωγές, σταδιοδρομία-εξέλιξη, ευκαιρίες άλλης απασχόλησης (πολιτικές θέσεις, ανεξάρτητες αρχές, ευρωπαϊκές υπηρεσίες)
 7. Μισθολογικές απολαβές (μισθός, χρόνος-τρόπος καταβολής, δυνατότητες πρόσθετων απολαβών, επιδόματα)
 8. Λογική αξιολόγησης και σύγχρονο σύστημα, στοχοθεσία και δεξιότητες, ευκαιρίες επιμόρφωσης στο ΕΚΔΔΑ και αλλού.

Πως να το πετύχεις:

 1. Θεσμικό πλαίσιο διαγωνισμών, εξεταστέα ύλη, νέα κριτήρια επιλογής με δεξιότητες εθνικού πλαισίου, απαιτούμενες γνώσεις.
 2. Προτάσεις, συμβουλές επιτυχημένης συμμετοχής, ψηφιακός γραπτός διαγωνισμός, στόχευση διαγωνισμών, ανάγκη στοχευμένης και συστηματικής προετοιμασίας για επιτυχή συμμετοχή σε διαγωνισμό.
 3. Πηγές γνώσης: Σελίδες που πρέπει να επισκέπτεσαι, βιβλία, έντυπα και έγγραφα που πρέπει να διαβάσεις, podcasts που πρέπει να ακούσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Επικοινωνία

210-300-3913 | Δευτέρα – Παρασκευή

Ώρες επικοινωνίας 10:00-17:00

Email asep@easy-education.gr

Website: asep.easy-education.gr, easy-education.gr