moriodotisi
HomeNewsΗ Ελληνική πλατφόρμα που σε στέλνει ταξίδια με δωρεάν διαμονή και διατροφή. Με μία προϋπόθεση!

Η Ελληνική πλατφόρμα που σε στέλνει ταξίδια με δωρεάν διαμονή και διατροφή. Με μία προϋπόθεση!

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να κάνεις τα ταξίδια σου σε διάφορες τοποθεσίες, με δωρεάν διαμονή και διατροφή; Εξερευνώντας έτσι πολλά μέρη που σε ενδιαφέρουν, με πολύ χαμηλό οικονομικό κόστος. Μια τέτοια λύση δίνει η Ελληνική πλατφόρμα Workntour. Όπως εξηγεί ο Co-founder & CEO της πλατφόρμας, Ραφαήλ Ρουμελιώτης, «είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που συνδέει ταξιδιώτες με οικοδεσπότες στον τουρισμό, με σκοπό οι ταξιδιώτες να εργάζονται για τους οικοδεσπότες για λίγες ώρες την ημέρα, με αντάλλαγμα τη διαμονή και τη διατροφή».

Ο ίδιος μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε αυτή η ιδέα, πως μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος την πλατφόρμα, ενώ παραθέτει και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η ομάδα.

Πώς προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Τον Ιανουάριο του 2021 επέστρεψα στην Ελλάδα, για να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία, μετά από οκτώ χρόνια διαμονής στο εξωτερικό για σπουδές και εργασία, στην Ολλανδία και στη Νότια Γαλλία- Μονακό.

Επειδή για πρώτη φορά ως ενήλικας θα είχα δυο ολόκληρους μήνες καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, ήθελα να τους αξιοποιήσω ταξιδεύοντας μόνος μου, με σκοπό να εξερευνήσω τα νησιά της χώρας μας.

Σκεπτόμουν πώς θα μπορούσα να πραγματοποιήσω την παραπάνω επιθυμία μου όσο πιο οικονομικά μπορούσα. Έτσι προέκυψε η ιδέα της Workntour.

Δηλαδή, ήθελα να εργάζομαι για λίγες ώρες την ημέρα στα νησιά που θα επισκεπτόμουν, με αντάλλαγμα διαμονή και διατροφή, που θα μου παρείχαν οι οικοδεσπότες με τους οποίους θα συνεργαζόμουν.

Ωστόσο, δεν είχα ποτέ σκεφτεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μετατραπεί επιχείρηση, μέχρι που τον Απρίλιο του 2022 δήλωσα συμμετοχή στον διαγωνισμό ιδέας για startup του CapsuleT, του επιταχυντή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον μοναδικό επιταχυντή για startup στον Τουρισμό στην Ελλάδα. Σ΄ αυτόν κερδίσαμε το βραβείο της πρώτης θέσης, ενώ είχαμε δηλώσει συμμετοχή μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία και έχοντας αυτή την ιδέα γραμμένη σε ένα χαρτί Α4. Έτσι μαζί με τους δύο συνιδρυτές της εταιρείας, Χρήστο Πετημεζά (Mobile Developer) και Θανάση Μπεθάνη (Software Engineer), αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την ιδέα σε ένα online marketplace με Mobile App.

Πολύ σύντομα, βλέποντας ότι αυτή η ιδέα μπορεί να συμβάλει στην επίλυση, ίσως, των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του τουρισμού, μεταξύ άλλων ελλείψεις εργατικού δυναμικού και αυξημένα ταξιδιωτικά κόστη, αποφάσισα να παραιτηθώ από την full-time δουλειά μου ως Yacht Manager και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην workntour. Θέλοντας να την εφαρμόσω εγώ ο ίδιος, επισκέφτηκα νησιά της Ελλάδος και απέκτησα μια εμπειρία που μας βοηθάει να βγάλουμε ένα προϊόν που θα καλύπτει τις ανάγκες και των ταξιδιωτών αλλά και των επιχειρήσεων στον τουρισμό.

Με απλά λόγια, ποια είναι τα βήματα, για να την χρησιμοποιήσει κάποιος;

Στην ουσία η Workntour είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που συνδέει ταξιδιώτες με οικοδεσπότες στον τουρισμό, με σκοπό οι ταξιδιώτες να εργάζονται για τους οικοδεσπότες για λίγες ώρες την ημέρα, με αντάλλαγμα τη διαμονή και τη διατροφή.

Από την μία μεριά, οι ταξιδιώτες φτιάχνουν το προφίλ τους προσθέτοντας την εμπειρία τους, τα skills τους και τα ενδιαφέροντά τους κι από την άλλη, οι οικοδεσπότες, που μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, ξενοδοχεία, hostel, φάρμες, camping αλλά και ιδιώτες, ανεβάζουν τις ευκαιρίες τους πολύ εύκολα και γρήγορα μέσα στην πλατφόρμα και εμείς τους βοηθάμε να γίνει το match με βάση τις προτιμήσεις του καθενός. Σε αυτό που ποντάρουμε είναι η ευχρηστία της πλατφόρμας, έτσι ώστε να γίνεται το match με λίγα click.

Μόλις δεχθεί ο οικοδεσπότης το αίτημα ενός ταξιδιώτη, μπορούν να συνομιλήσουν και να κανονίσουν video call απευθείας μέσα από την πλατφόρμα και να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. Τέλος, οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν πολύ οικονομική ταξιδιωτική ασφάλιση, καθώς και ακτοπλοϊκά εισιτήρια απευθείας μέσα από την πλατφόρμα μας, έτσι ώστε να τους διευκολύνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους άμεσα και γρήγορα.

Πηγή : itspossible.gr