moriodotisi
HomeNewsΟλοκλήρωση εργασιών 3ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου του ΑΣΕΠ – Συμπεράσματα!

Ολοκλήρωση εργασιών 3ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου του ΑΣΕΠ – Συμπεράσματα!

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ολοκλήρωσε με επιτυχία την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 το 3ο Διεπιστημονικό συνέδριό του που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; Προκλήσεις και προκαταλήψεις».

Μεταξύ των άλλων, αναδείχθηκε η  ταυτότητα εργοδότη ως τη φήμη που έχει ένας φορέας αναφορικά με την οργανωσιακή κουλτούρα, τη δίκαιη μεταχείριση, την αξιοκρατία και την ακεραιότητά του στην αξιολόγηση ενώ αναδείχθηκε η σημασία της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και ο προσανατολισμός στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Τονίστηκε η  ανάγκη μετάβασης σε νέα πρότυπα, όπως η απλούστευση και απλοποίηση των διαδικασιών ως εργαλεία αποτελεσματικότητας και ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου αποτυπώθηκαν ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε  το Τμήμα Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης Δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι αποζητούν τον ικανοποιητικό μισθό, την ασφάλεια της εργασίας, την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τη θετική συνεργασία και το καλό εργασιακό περιβάλλον αλλά και την αξιοποίηση των προσόντων τους.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ , Δρ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου,  τόνισε ότι οι διοικήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό όλων των φορέων στη δημόσια διοίκηση θα πρέπει να επιτύχουν να δημιουργήσουν μια ευνοϊκή δημόσια εικόνα με στόχο , να ελκύσουν τους κατάλληλους υποψηφίους,  να δημιουργήσουν κλίμα εργασιακής ικανοποίησης για όσους ήδη εργάζονται και  να περιορίσουν τις απώλειες πολύτιμων στελεχών .

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι το ΑΣΕΠ , προχωρά  με μεθοδικό τρόπο τη στελέχωση των φορέων του δημοσίου , στοχεύοντας  να προσελκύσει τους καλύτερους υποψηφίους, η ανάδειξη των οποίων γίνεται πλέον μόνο μέσω Πανελλήνιων Γραπτών Διαγωνισμών και ως εκ τούτου η προετοιμασία κρίνεται απαραίτητη.

Μη χάνεις χρόνο.

Ο επόμενος γραπτός διαγωνισμός θα υλοποιηθεί το 2025.

Ξεκίνα την προετοιμασία σου με την  πιο πρωτοποριακή μέθοδο.

Tα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Easy – Education οργανώνουν και υλοποιούν το πληρέστερο, προσωποποιημένο Πρότυπο Σύστημα Προετοιμασίας – Εξοικείωσης– Προσομοίωσης για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Το Πρότυπο Σύστημα Προετοιμασίας ΑΣΕΠ ειδικά σχεδιασμένο από την EASY EDUCATION σας προσφέρει τη δυνατότητα να προετοιμαστείτε ΑΡΤΙΑ, σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να λάβει ο διαγωνισμός.

Το τρίπτυχο του συστήματος αναλύεται στην Προετοιμασία, την Εξοικείωση και τέλος την Προσομοίωση, της εξεταστικής διαδικασίας.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει ολιστικά για την εξεταστική διαδικασία, καθώς όχι μόνο προετοιμάζει για  τη διαγωνιστική διαδικασία ως ζητούμενα γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά κυρίως εξοικειώνει στον τρόπο που διενεργείται ο διαγωνισμός στην πράξη, ώστε όσοι επιλέξουν τη μεθοδολογία που ανέπτυξε η επιστημονική ομάδα της Easy Education, να έχουν πλήρη επίγνωση του τι θα συναντήσουν την ημέρα της εξέτασης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί  η πιθανότητα να βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Με την ανακοίνωση της πρόσκλησης του επικείμενου Γραπτού Διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ, θα διεξαχθεί Πανελλαδική ‘Έντυπη Προσομοίωση στα πλαίσια του διαγωνισμού, που επίκειται να γίνει 1 μήνα προ της διεξαγωγής του!

Κλείστε την θέση σας άμεσα!