moriodotisi
HomeNewsΤο ΟΑΚΑ ανοίγει και επίσημα

Το ΟΑΚΑ ανοίγει και επίσημα

Την επαναλειτουργία του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας ανοίγει ξανά τις πύλες του, μετά την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που παρέδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με αυτή, πέντε μήνες μετά το κλείσιμο, πλέον είναι απόλυτα ασφαλές προς χρήση το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Έτσι, είναι προφανές ότι το ΟΑΚΑ γίνεται «υποψήφιο» για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου βρίσκεται ήδη ο Παναθηναϊκός, και θα αντιμετωπίσει τον Άρη ή τον Παναιτωλικό στις 18 του Μάη.

Το άνοιγμα του ΟΑΚΑ είχε προαναγγείλει προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που παίρνει πλέον επίσημη μορφή.

Έτσι, πλέον θα μπορούν να διεξάγονται ξανά αθλητικές διοργανώσεις, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν και οι δύο μεγάλες συναυλίες των Coldplay στις 8 και 9 Ιουνίου.

Το ΟΑΚΑ είχε κλείσει επειδή φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα, με τον Παναθηναϊκό (που είχε διαθέσει περίπου 300.000 ευρώ για την αλλαγή του χλοοτάπητα) να παίζει τελικά στη Λεωφόρο τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Στο δελτίο τύπου της ΓΓΑ, αναφέρεται:

«Το συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται στην 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται.

Όπως προανήγγειλε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της Άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το Στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό.

Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ αναφέρουν πως θα εγκατασταθεί σύστημα ενόργανης παρακολούθησης του Στεγάστρου και θα δημιουργηθεί ψηφιακό δίδυμο, δηλαδή ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει, ώστε να παρακολουθείται σε ζωντανό χρόνο η συμπεριφορά του.

Γίνεται αντιληπτό ότι η Πολιτεία παραμένει συνεπής σε όσα δια στόματος του κ. Βρούτση είχε εξαγγείλει, προτεροποιώντας την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων, θεατών και εργαζομένων, καθώς αν κι εφόσον παρουσιαστεί στο μέλλον οποιοδήποτε πρόβλημα, θα μπορεί να εντοπίζεται άμεσα και να αντιμετωπίζεται.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της έκθεσης που το καθιστούσε επισφαλές, λόγω της κατάστασης του στεγάστρου.

Η 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που λάβαμε από τα χέρια του κ. Στασινού, προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μας επιτρέπει να δώσουμε το εμβληματικό Στάδιο προς χρήση.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Στασινό και τους επιστήμονες του ΤΕΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Κυβέρνησης. Επιλήφθηκαν, ως θεσμικοί εταίροι και πλέον ειδικοί, του πολύ δύσκολου εγχειρήματος της εξομάλυνσης της πραγματικά πολύ δυσάρεστης κατάστασης που προσωρινά –ευτυχώς- βιώσαμε με την αναστολή λειτουργίας του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην αναβάθμιση του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, πάντα έχοντας ως πρόταγμά μας την ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Το ΟΑΚΑ έχει ήδη ενταχθεί στα Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από το όποιο αντλεί 57 εκατ. για την επισκευή, συντήρηση και τη βελτίωση των υφιστάμενων δομών του.

Σύμφωνα με την αύξηση της ετήσιας χρηματόδοτησης στο σύνολο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, που έφτασε ακόμα και στο +150%, εγκρίθηκαν 7,5 εκ ευρώ που θα κατευθυνθούν για την κατασκευή ενός ακόμα πολυδύναμου κλειστού γυμναστηρίου μέσα στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ, ώστε να εξυπηρετηθούν πάγιες ανάγκες των Ομοσπονδιών, ενώ έχει ήδη αλλάξει μορφή το Κλειστό Προπονητήριο του Στίβου και διεξάγονται έργα αναμόρφωσης και στα ανοιχτά βοηθητικά γήπεδα (Κ1-Κ2).

Θα ακολουθήσει και 4η Έκθεση των ορισμένων από το ΤΕΕ εμπειρογνωμόνων.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)