moriodotisi
HomeNewsΥπ. Παιδείας για νέο σύστημα διορισμών: Υβριδικό σύστημα με έμφαση στη μοριοδότηση μεγάλης προϋπηρεσίας

Υπ. Παιδείας για νέο σύστημα διορισμών: Υβριδικό σύστημα με έμφαση στη μοριοδότηση μεγάλης προϋπηρεσίας

Η  πρόθεση της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου  Παιδείας  είναι να υπάρξει ένα υβριδικό σύστημα διορισμών και προλήψεων αναπληρωτών με ιδιαίτερη έμφαση στους εκπαιδυτικούς που έχουν μεγάλη προϋπηρεσία.

Αυτό ανακοινώθηκε στη συνάντηση  του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Χρήστο  Βουλίωτη ,  Μάκη    Λάππα  Λένα  Τσαγρή)  με τον Διευθυντή του Πολιτικού γραφείου του υπουργού  Νίκο Δημάκη , τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη  Κατσαρό, τον Διευθυντή του γραφείου της υφυπουργού  Δόμνας Μιχαιλίδου, Παρασκευά Γιαλούρη και τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής .Μπουσδούνη Ιωάννη.

Επίσης,σύμφωνα με την  ΠΟΣΕΕΠΕΑ ,στη συνάντηση ανακοινώθηκαν από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου τα εξής:

1. Ηλεκτρονικός φάκελος αναπληρωτή

Σκοπός του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί ηλεκτρονικός φάκελος αναπληρωτή όπου εκεί θα υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά των αναπληρωτών και δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν κάθε χρόνο τα ίδια έγγραφα για την πρόσληψη τους. Οι διευθύνσεις θα κάνουν διασταύρωση και θα αντλούν όποια πληροφορία θέλουν μέσα από τον ηλεκτρονικό φάκελο .

2. Συνέχιση διορισμών

Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να συνεχιστούν οι διορισμοί και να γίνονται κάθε χρόνο .

3. Αξιολόγηση

Στο συγκεκριμένο θέμα εκφράσαμε τις ανησυχίες μας, την αντίθεση μας και τις προτάσεις μας σχετικά με την αξιολόγηση. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι να προχωρήσει άμεσα την αξιολόγηση για να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι.

4. Ειδικότητες ΕΕΠ – ΕΒΠ στα γενικά σχολεία και ειδικότερα τώρα που θα ενταχθούν οι παιδικοί σταθμοί υπό την επίβλεψη του υπουργείου Παιδείας. Συμφώνησαν

Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να γίνει η εισαγωγή και άλλων ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση με τις προτάσεις μας , ότι η πρώιμη παρέμβαση είναι απαραίτητη και ότι οι Λογοθεραπευτές, οι Εργοθεραπεύτες, οι Φυσικοθεραπεύτες και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά σε αυτές τις ηλικίες.

5. Επιμόρφωση όλων των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ

Έχει σχεδιαστεί να προχωρήσει μέσα στη χρονιά καθολική επιμόρφωση όλων των κλάδων ΕΕΠ και ΕΒΠ.

6. Αρμοδιότητες ΠΥΣΕΕΠ

Η Ομοσπονδία πρότεινε  να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες του ΠΥΣΕΕΠ και όλα τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ να αποφασίζονται από αυτό. Δεν υπήρξε κάποια διαφωνία και ανέφεραν ότι θα μεριμνήσουν για τις απαραίτητες αλλαγές.

7. Συμβούλους ΕΕΠ και ΕΒΠ

Η Ομοσπονδία εισηγήθηκε  να αυξηθούν οι σύμβουλοι ΕΕΠ και ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα και σύμβουλοι ΕΒΠ. Δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε συζητήσεις σχετικά με την αύξηση συμβούλων ΕΕΠ ωστόσο , δεν μπορούν να δεσμευτούν για το σύμβουλό ΕΒΠ καθώς είναι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπάρχουν νομικά κολλήματα .

8. Προσοντολόγιο για τον κλάδο ΠΕ 21

Η Ομοσπονδία  πρότεινε  ως τυπικό προσόν ένταξης στους αξιολογικούς πίνακες να είναι αποκλειστικά και μόνο η κατοχή του βασικού πτυχίου τμήματος Λογοθεραπείας όπως είναι και σε όλους τους κλάδους .

Συμφώνησαν ότι ήταν μια αστοχία των προηγούμενων προκηρύξεων και ότι θα το συζητήσουμε πριν την έκδοση της νέας προκήρυξης έτσι ώστε να διορθωθεί .

9. Υπηρεσιακή αναβάθμιση με νομοθετική ρύθμιση των μελών ΕΒΠ από ΔΕ σε ΤΕ.

Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας ήταν αρνητική καθώς υπάρχουν νομικά ζητήματα .

10. Μισθολογικό «ξεπάγωμα» της διετίας 2016 – 17 και Επαναφορά επιδόματος ειδικής αγωγής.

Αναφέρθηκε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας .

11. Κτιριακές υποδομές

Συζητήθηκε το θέμα των κτιριακών υποδομών και προσβασιμότητας σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΑΔΑΣΥ και γενική εκπαίδευση. Ενημερωθήκαμε ότι έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με το Τεχνικό επιμελητήριο για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έλεγχοι .Η Ομοπσονδία  τόνισε ότι αυτό ήδη θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί καθώς η χρονιά ξεκινάει με αβεβαιότητα για την ασφάλεια των μαθητών

Επίσης υπήρξαν οι εξής δεσμεύσεις από την πλαυρά του υπουργείου Παιδείας:

  • Η ίδρυση των νέων οργανικών στα ΣΜΕΑΕ για τους ΕΕΠ-ΕΒΠ θα προχωρήσει κανονικά και οι νέες οργανικές θα έχουν ανακοινωθεί πριν από την έκδοση της εγκυκλίου των μεταθέσεων .
  • Μέχρι τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει ο διάλογος για την αναπροσαρμογή όλων των καθηκοντολογίων ΕΕΠ και ΕΒΠ. Εδώ να τονίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι θετικό σε προτάσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και μας ενημέρωσαν ότι θα μας καλέσουν για να συμμετάσχουμε και εμείς στις συζητήσεις
  • Θα γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί και στα ΚΕΔΑΣΥ .
  • Θετικοί ήταν στο να δοθούν οδοιπορικά στο πρόγραμμα ΕΔΥ και μάλιστα θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε νομοθετικές αλλαγές.
  • Μετά από πρόταση της Ομοσπονδία  θετικοί ήταν και στο να Ιδρυθούν τμήματα Φροντίδας και Αγωγής Υγείας στα γενικά σχολεία όπου θα υπάρχει σταθερός σχολικός νοσηλευτής.

 

(πηγή:esos.gr)