Το προγραμματισμένο ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λίβανο, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, αναβλήθηκε εξαιτίας απρόβλεπτης βλάβης στο κυβερνητικό αεροσκάφος.
Η επίσκεψη, που είχε ως στόχο τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Λιβάνου και περιελάμβανε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας και την ελληνική κοινότητα, αναμένεται να επαναπρογραμματιστεί για μεταγενέστερη ημερομηνία.
Σε σχετική ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ενημέρωσε ότι το πρόβλημα στο αεροσκάφος παρουσιάστηκε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση. Η βλάβη κρίθηκε σοβαρή, με αποτέλεσμα την αναβολή του ταξιδιού για λόγους ασφαλείας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχεδιάσει να συζητήσει με Λιβανέζους αξιωματούχους θέματα διμερούς συνεργασίας, περιφερειακής σταθερότητας, αλλά και ζητήματα που αφορούν την ελληνική διασπορά στη χώρα. Η αναβολή αυτή, αν και αιφνίδια, δεν αναμένεται να επηρεάσει τη σημασία της επίσκεψης που θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Η ανακοίνωση για τη βλάβη
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας το κυβερνητικό αεροσκάφος υπέστη τεχνική βλάβη και δεν καθίσταται εφικτό να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στον Λίβανο.
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού μετατίθεται για τις αμέσως προσεχείς ημέρες».
Πάντως, υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός έφυγε εσπευσμένα από την συνεδρίαση της Βουλής λόγω έντονων πόνων στη μέση.
