Δύο προκηρύξεις από τον ΑΣΕΠ, για πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, έρχονται το επόμενο διάστημα. Οπως δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος, οι προκηρυξεις αφορούν 6.173 θέσεις.
«Η δέσμευσή μας είναι σαφής: Θα υπάρξουν επόμενες προκηρύξεις για τους επιτυχόντες του πρώτου πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού. Πιο συγκεκριμένα, νωρίς την άνοιξη δύο προκηρύξεις, μία προκήρυξη για 2.053 θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης και άλλη μία με 4.120 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Επιπροσθέτως και όσες από τις 720 θέσεις που θα προκηρυχθούν από την ΑΑΔΕ και θα μείνουν κενές » σημειώνει η κ. Χαραλαμπογιάννη.
Για το ποιες είναι οι δημοφιλέστερες ειδικότητες που έχουν κενά και που πρέπει να καλυφθούν, η υφυπουργός Εσωτερικών είπε: «Οι θέσεις που προκηρύσσονται κάθε φορά είναι απόρροια του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων. Άρα και προϊόν ορθολογικής επεξεργασίας των κενών που έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες και των πραγματικών αναγκών τους. Δεν υπάρχει, επομένως, ποιοτική διαβάθμιση.
Το Υπουργικό Συμβούλιο θέτει κάθε χρόνο τις προτεραιότητες. Ωστόσο, επειδή στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη σχεδιάζουμε και λειτουργούμε με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση, οφείλω να αναφερθώ σε ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που παραλαμβάνουμε εντός του 2025. Ένα ψηφιακό εργαλείο στρατηγικού προγραμματισμού με αξιοποίηση στοιχείων τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο με τρόπο αυτοματοποιημένο θα επεξεργάζεται την πληροφορία για τις οργανικές θέσεις των φορέων, παρέχοντας βέλτιστη κατανομή και στελέχωση αυτών», σημείωσε.
