
Το νέο κύμα κακοκαιρίας, είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, με τα έντονα φαινόμενα να “χτυπούν” κυρίως την δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.
Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση του προβλημάτων που θα δημιουργήσει η κακοκαιρία, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ θα αρχίσει να εξασθενεί από την Τρίτη 14 Ιανουαρίου.
Σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου συνεδρίασε η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για την αξιολόγηση των νέων μετεωρολογικών δεδομένων και τα μέτρα που η Πολιτική Προστασία εισηγήθηκε είναι τα εξής:
Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από σήμερα στις 18:00 έως αύριο Δευτέρα στις 14:00
α) Στην Εγνατία Οδό, από τα διόδια Δροσοχωρίου έως τα διόδια Πολυμύλου
β) Από τον κόμβο Καλαμπάκας του Ε65 στο επαρχιακό δίκτυο προς Παναγιά Ε06 και από Γρεβενά Ε015 πρός τους κόμβους της Εγνατίας.
Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το δίκτυο των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Θεσσαλίας.
Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα στη Δυτική Μακεδονία
Οι δήμαρχοι θα κρίνουν για κλείσιμο των σχολείων κατά περίπτωση, όπου χρειάζεται, στην Ανατολική και στην Κεντρική Μακεδονία.
Πού θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα 13 Ιανουαρίου τα σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025 τα σχολεία του ορεινού όγκου του Δήμου Μετεώρων, με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Χρυσομηλιά, Αμπέλια, Οξύνεια, Αγιοφύλλο, Ασπροκκλησιά και Παναγία και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Αμπέλια και Οξύνεια.
Με ανακοίνωσή τους οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά και Λαγκαδά ενημερώσαν ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά.
Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αύριο οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς θα μείνουν κλειστές, εξαιτίας της χιονόπτωσης και της επιδείνωσης του καιρού, που με βάση το μετεωρολογικό δελτίο, προβλέπεται να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές και κυρίως στα δυτικά καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.