HomeNewsΚακοκαιρία: Η εξήγηση της ΕΥΔΑΠ για την πλημμύρα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Κακοκαιρία: Η εξήγηση της ΕΥΔΑΠ για την πλημμύρα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Αττική προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος να πλημμυρίζει, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΥΔΑΠ αποσαφήνισε ότι, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων, η ακραία ένταση της βροχής οδήγησε σε προσωρινή υπερχείλιση. Όπως διευκρινίστηκε, το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 15 λεπτά, πριν αποκατασταθεί η ροή του συστήματος.

 

Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ

«Σε συνέχεια του περιστατικού υπερχείλισης που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η ΕΥΔΑΠ αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες για τη ρύθμιση του συστήματος ώστε να αποφευχθεί η υπερχείλιση των ομβρίων, που παρανόμως εισρέουν στο δίκτυο αποχέτευσης, από το συγκεκριμένο καπάκι του δικτύου αποχέτευσης λόγω της μεγάλης έντασης της βροχής, αυτό δεν κατέστη δυνατό για ένα χρονικό διάστημα 15 λεπτών.

Η ΕΥΔΑΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιταχυνθεί το έργο που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα και θα ενισχύσει την παροχετευτικότητα του δικτύου τοπικά. Ταυτόχρονα, η Εταιρεία προχωράει και με την μακροπρόθεσμη λύση του Ανακουφιστικού Αγωγού κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδίου ύψους 2,1 δις ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με ειδικούς, δεν υφίσταται θέμα δημόσιας υγείας, λόγω του υψηλού βαθμού αραίωσης (άνω του 10:1), σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση».