
Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος θριαμβευτής του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ γυναικών, καθώς μετά από έναν πολύ ενδιαφέρον τελικό επικράτησε με 59-51 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Η ομάδα του Θάνου Νίκλα είχε άσχημα ποσοστά και συνολικά δεν έκανε την καλύτερή της εμφάνιση, προς το φινάλε όμως πήρε σημαντικούς πόντους από τις Χέμπε – Τόμπιν για να κόψει τη φόρα της αντιπάλου της.
Κορυφαία όλων η Ρεμπέκα Τόμπιν που γέμισε τη στατιστική της, πρώτη σκόρερ η Ελεάννα Χριστινάκη που έβαλε και το καθοριστικό σουτ για το 48-54 στο 37′.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, από την άλλη, έκανε υπέρβαση δυνάμεων απέναντι σε μία ομάδα ανώτερου επιπέδου και αν είχε την Κέρναλ σε καλύτερη ημέρα, θα μπορούσε ακόμη και να πάρει το ματς, για το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του. Συνολικά πάντως η ομάδα της Σελέν Ερντέμ κέρδισε το χειροκρότημα με την εικόνα που παρουσίασε.
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 32-27, 43-41, 51-59
ΠΑΣ Γιάννινα: Τριανταφύλλου, Γιωτίτσα, Καμπερίδου, Σαρηγιαννίδου 9, Δούρβα 14, Παπανικολάου, Ξανθοπούλου, Μορχάουζ 7, Θεοδώρου, Άρτσερ 15, Κέρναλ 6.
Ολυμπιακός: Χέμπε 7, Ράτζα 9, Σπυριδοπούλου, Νικολοπούλου, Καρλάφτη, Λάμπερτ 5, Δίελα, Χριστινάκη 14, Κολλάτου 11, Τόμπιν 13.