HomeNewsΝέο Δελχί: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σιδηροδρομικό σταθμό

Νέο Δελχί: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σιδηροδρομικό σταθμό

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε τραγικό περιστατικό συνωστισμού στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Δελχί.

Το χάος ξέσπασε όταν πλήθος επιβατών έσπευσε να επιβιβαστεί σε δύο αμαξοστοιχίες, που αναχωρούσαν με προορισμό το ιερό ινδουιστικό προσκύνημα του Κουμπ Μελά, μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές συγκεντρώσεις στον κόσμο. Ο συνωστισμός είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δέκα γυναίκες και τρία παιδιά, όπως δήλωσε μια αξιωματούχος υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο και μετέδωσαν τοπικά MME. «Μπορώ να επιβεβαιώσω 15 θανάτους στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν από ασφυξία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δρ Ρίτου Σαχίνα, υποδιευθύντρια του νοσοκομείου Λοκ Ναγιάκ στο Νέο Δελχί.

Ο υπουργός Σιδηροδρόμων Ασγούνι Βάισναου τόνισε ότι, επιπλέον αμαξοστοιχίες έχουν προστεθεί από το Νέο Δελχί για να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό πιστών που συρρέουν στο προσκύνημα. Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, επικαλούμενο αξιωματούχους, μετέδωσε πως το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες Κυριακής, τοπική ώρα, (20:30 Σάββατο, ώρα Ελλάδας) σε δύο αποβάθρες καθώς επιβάτες περίμεναν να επιβιβαστούν στα τρένα για το Πραγιαγκράτζ. Στα τέλη Ιανουαρίου, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα στο πλαίσιο του προσκυνήματος.

Κάθε δώδεκα χρόνια, το Κουμπ Μελά συγκεντρώνει στο Πραγιαγκράτζ, στη βόρεια Ινδία, δεκάδες εκατομμύρια πιστούς που φθάνουν απ’ όλη τη χώρα και από το εξωτερικό για τα τελετουργικά λουτρά, για να ξεπλύνουν όλες τις αμαρτίες τους και να απελευθερωθούν από τον κύκλο της μετενσάρκωσης. Η έναρξη του φετινού Κουμπ Μελά δόθηκε στις 13 Ιανουαρίου και οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν στις 26 Φεβρουαρίου. Οι αρχές περίμεναν αρχικά περίπου 400 εκατομμύρια πιστούς, αριθμός που είχε ήδη ξεπερασθεί, περίπου 20 ημέρες πριν από το τέλος του προσκυνήματος.