HomeNewsΣχολεία: Στάσεις εργασίας για όλο τον Δεκέμβριο

Σχολεία: Στάσεις εργασίας για όλο τον Δεκέμβριο

Συνεχίζονται μέχρι και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου οι στάσεις εργασίας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και Καθηγητές με την συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας εκφράζουν τις αντιδράσεις και τη διαφωνία τους έναντι των διαδικασιών της αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για τις στάσεις εργασίας σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αναφέρει: “Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει στάσεις εργασίας μίας (1) ώρας, σε καθημερινή βάση, από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024 μέχρι και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της”.

Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χρήση περισσότερων ωρών, συμπληρωματικά, καλούνται οι Σ.Ε.Π.Ε. να το αποφασίζουν ώστε να καλύπτονται πλήρως οι συνάδελφοι.

Από την πλευρά του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως και Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Με τις καθημερινές στάσεις εργασίας οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να στείλουν μήνυμα κατά της αξιολόγησης και δεν τίθεται ζήτημα για κλειστά σχολεία.