moriodotisi
HomeNewsSOS Προσλήψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Πως μπορώ να γίνω εκπαιδευτής ενηλίκων; 5000 θέσεις!

SOS Προσλήψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Πως μπορώ να γίνω εκπαιδευτής ενηλίκων; 5000 θέσεις!

Χιλιάδες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτές ενηλίκων έως 3.090 ευρώ αναμένεται να «ανοίξουν» για την υλοποίηση των προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ)

Ειδικότερα, 5.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλίκων αναμένεται να υλοποιηθούν για την κατάρτιση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Όπως ορίζεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε αναφορικά με τις πληρωμές των εκπαιδευτών ενηλίκων, ο μισθός ενός εκπαιδευτή που θα πραγματοποιήσει κατάρτιση σε ενήλικες άνεργους (140 ώρες δια ζώσης και σύγχρονη εξ αποστάσεως) μπορεί να φτάσει 3.080 ευρώ καθαρά σε ένα μήνα.

Σημειώνεται ότι ο εκπαιδευτής ενηλίκων οφείλει να έχει ενταχθεί στο μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Η εκπαίδευση ενηλίκων είναι ένα επάγγελμα που έχει καταστεί πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, ιδίως στον χώρο των εκπαιδευτικών. Ωστόσο η εκπαίδευση ενηλίκων δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά σχεδόν όλους , καθώς κάποιος μπορεί να απασχοληθεί και μόνιμα αλλά και παράλληλα.

Χιλιάδες είναι οι θέσεις εργασίας εκπαιδευτών ενηλίκων που άνοιξαν λόγω των νέων προγραμμάτων κατάρτισης της ΔΥΠΑ. Τα προγράμματα κατάρτισης θα τρέχουν μέχρι το 2025. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση σε εκπαιδευτές ενηλίκους θα είναι αυξημένη.

Για αυτό το λόγο πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Πάντειου Πανεπιστημίου Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ώστε να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων.

Τί είναι όμως οι εκπαίδευση ενηλίκων και ποιους αφορά;

Η εκπαίδευση ενηλίκων αποτελεί κομμάτι της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης και αφορά την επιμόρφωση ατόμων τα οποία έχουν υπερβεί την ηλικία την υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Τι είναι ο εκπαιδευτής ενηλίκων ;

Οι εκπαιδευτές ενηλίκων εισέρχονται στην εκπαίδευση ενηλίκων από το σχολείο, την ανώτατη εκπαίδευση, τη βιομηχανία, τις τοπικές αρχές, τις εθελοντικές οργανώσεις και μπορεί να είναι πλήρους και μερικής απασχόλησης. Πολλοί συνδυάζουν τη διδασκαλία στους ενήλικες με άλλη απασχόληση εκτός εκπαίδευσης και πολλοί είναι συνταξιούχοι.

Οι Έλληνες εκπαιδευτές-επιμορφωτές στη μη τυπική εκπαίδευση πληρώνονται με την ώρα για συγκεκριμένο πρόγραμμα αφότου έχουν παρακολουθήσει συγκεκριμένο επιμορφωτικό σεμινάριο.

Που μπορώ να ενταχθώ ως εκπαιδευτής ενηλίκων

Οι εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να εργαστούν σε

  • Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (ΣΔΕ),
  • Κέντρα δια βίου μάθησης (ΚΔΒΜ)
  • Δημόσια ή Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
  • Επίσης, ένας εκπαιδευτής ενηλίκων μπορεί να εργαστεί σε ενδοεπιχειρησιακές εκπαιδεύσεις ή και άλλα περισσότερο ή λιγότερο τυπικά πλαίσια, όπως επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, γονέων, ειδικών ομάδων κτλ.

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε Στελέχη Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικούς

Σε Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους και εργαζόμενους στον τομέα της Ψυχικής Υγείας

Σε φοιτητές και αποφοίτους σχολών AEΙ και ΤΕΙ των παραπάνω ειδικοτήτων

Σε  Τεχνολόγους, Τεχνικούς βοηθούς και ασκούντες συναφή επαγγέλματα

Σε Απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών

Σε Ειδικευμένους Γεωργούς, Κτηνοτρόφους, Δασοκόμους και Αλιείς (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγγελματική δραστηριότητα)

Σε Ειδικευμένους τεχνίτες (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγ/κή δραστηριότητα)

Σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων

Σε όσους επιθυμούν να προχωρήσουν σε μία διαδικασία αυτογνωσίας και προσωπικής καλλιέργειας ή σε όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της εκπαίδευσης ενηλίκων

Σε Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Ενηλίκων που θέλουν να χρειάζεται να συμπληρώσουν τις ώρες επιμόρφωσης τους ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με τις νεότερες εξελίξεις του Πεδίου

Σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Πως μπορώ να γίνω πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και να διδάξω το γνωστικό μου αντικείμενο;

  • Για να πάρετε την επάρκεια του εκπαιδευτή ενηλίκων θα πρέπει να περάσετε επιτυχώς τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ!

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Easy-Education, υλοποιεί σε κύκλους το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 200 ωρών, το οποίο οδηγεί στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

Μεθοδολογία Υλοποίησης Προγράμματος:

Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός ακολουθεί τη μεθοδολογία που υποστηρίζει την μικτή (blended) εξ αποστάσεως ηλεκτρονική μάθηση, ένα συνδυασμό ασύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης, με απώτερο στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό υλικό.

  • 180 ώρες ασύγχρονη τηλεκατάρτιση
  • 15 ώρες ζωντανής τηλεδιάσκεψης (3 συναντήσεις)
  • 5 ώρες δια ζώσης κατάρτισης (1 συνάντηση) σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, σε περίπτωση που το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τέλος, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ ένα ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο, διάρκειας 100 ωρών, αξίας 175€, με τίτλο: «Οργάνωση & σχεδιασμός διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους εκπαιδευομένους»

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 210 300 97 03
(help desk 10:00 πμ – 6:00 μμ)

Fax: 210 300 97 04

E-mail: info@kedivim-panteion.gr